Cadouri pentru copilul meu!
Vreau ca al meu copil să primească cadouri de care să se bucure. Varianta pragmatică a discursului este de fapt, cadouri care să îl ajute să fie integrat/aliniat la cei de o vârstă, cu ajutorul cărora să devină o variantă mai bună a lui, care să îl stimuleze, să îl facă remarcat, ba chiar să îl facă atractiv.
Îți propun ca de acest Crăciun să îi oferi și un cadou care să însemne CONEXIUNE la TINE. Știu, ai mai făcut asta și nu crezi că are să îl încânte în mod excepțional.
Desigur tu alegi, dar, dacă mergi pe mâna mea, atunci instrumentează o acțiune SURPRIZĂ. Prezint-o ca pe un eveniment special în care voi urmează să faceți ceva, care ATENȚIE, se soldează cu cel puțin un rezultat măsurabil. Adică, construirea, pregătirea unui lucru ce poate fi replicat și cu altă ocazie, și presupune structurare unei mici îndemânări.
De exemplu – ”Turtă dulce”.
Următorul pas pentru o conexiune pe termen lung este transformarea acțiunii primite drept cadou, în ritual.
Copiii, dacă îți bați puțin capul să îi ademenești, vor fi EXTAZIAȚI. Astea sunt daruri pentru o viață. Si cu șanse mari de a rămâne moștenire!
Succes.
Cadouri pentru partenerul de o viață!
Desigur ca omul cu care ai ales să îți petreci calupuri de viață poate fi la rându-i atras, încântat, sensibilizat de posesiuni cu care se poate răsfăța, mândri, diferenția de ceilalți.
Însă dincolo de acestea, există cadouri legate de componente prețioase precum TIMP și ATENȚIE exclusivă. Se realizează prin plămădirea, punerea la cale, înfăptuirea dar și secretizarea tuturor etapelor. Nu, nu trebuie să fie grandios, excepțional, dar trebuie să fie organizat dinainte și cu DEDICAȚIE specială. Desigur, a fi creativi, uneori, nu e chiar atât de simplu pe cât pare, dar vestea bună este că exercițiul duce la mai multă eficiență.
Nu știi de unde să pornești?
Conectează-te la emoția pe care ai avut-o când i-ai făcut prima surpriză care a însemnat o experiență, nu un cadou.
Succes!
Cadouri pentru părinții tăi!
Cadouri pentru părinți, mai ales dacă ești deja, adult plecat de acasă, înseamnă TIMP și ASCULTARE. Cel mai des nu mai are nicio legătură cu un lucru ce poate fi cumpărat, nici măcar dacă e vorba despre ceva deosebit ce puteți mânca la masa de sărbători.
Părinții își doresc ca ale lor progenituri să fie bine, să aibă de toate și dacă se poate, să fie cumpătate. Au trecut de momentul extravaganțelor, va să zică, devine dificil să le cumperi lucruri și adesea se concretizează în ”mama e greu de mulțumit” sau în “i-am dus degeaba, nu a folosit”.
Dacă și tu ai trecut prin experiențe similare, fă-ți curaj, dă-ți timp și răbdare și lașă-i SĂ VORBEASCĂ. Să îți povestească despre cele mai frumoase cadouri, adică, AMINTIRILE dumnealor. Ba mai mult, fă-le jocul. Adu-ți aminte de emoții bune ale copilăriei tale. Săvârșește mărturisiri despre mintea ta de atunci. Fă-i să se simtă, măcar pentru puțin timp, la fel de importanți cum erau cândva.
Vă va fi atât de bine. Nu uita de multă răbdare și nu îți crea așteptări. Știi ce dificil era când dumnealor se tot așteptau să faci lucruri care ție tot nu-ți ieșeau!
Cadouri pentru prietenii apropiați
Cadouri pentru cei care ne știu, poate, cel mai bine, dar nu la fel de liniar, ca cei din familie. Ei ne cunosc derapajele, deznădejdile, frustrările , neputințele din momentele de maximă iritabilitate. Chiar, mai mult, istoria de-o viață întreagă, într-o poveste trăită aproape permanent, la cald.
Sunt sursele noastre de energie. Oamenii cu care poți vorbi un minut sau 2 ore la telefon și să ți se pară că ai vorbit tot atât. Oamenii cu ale căror păreri, îndoieli, preferințe se consultă mintea ta când nu-i este foarte clar ce are de făcut. Cei care te suportă cu stoicism să îți schimbi starea de ieri în care ai plâns de “sărea cămașa de pe tine” din cauza aceleași persoane cu care astăzi “râzi de-ți pocnesc fălcile”. Adică, nu îți reproșează timpul pierdut ieri pentru a diseca o grămadă de emoții care astăzi par că s-au risipit pentru totdeauna. De aceea sunt ”cei mai buni prieteni”.
Lor, cel mai frumos cadou le este facilitarea situației în care le dai timp pentru ei. Fie și 2 ore. Pur și simplu te transformi în “Zâna cea bună” și îi înlocuiești pentru ca să aibă un pic de timp, exclusiv pentru suflețelul lor, fără să simtă presiunea lucrurilor “musai de făcut”.
Iar tu poți să le ții locul, pentru că în tine au deplină încredere că știi cum să faci exact ca ei.
Succes!
Cadouri pentru cei care nu le-au primit , încă!
Am lăsat la sfârșit, pe cei care nu au primit încă.
Sunt cei la care cadourile ajung greu pentru că, cu sau fără voie, au fost uitați de cei ce le-or fi fost cândva alături.
Adu-ți aminte de o persoană pe care o cunoști, care ti-a fost apropiată cândva și care acum e singură, uitată, neajutorată. Este foarte posibil ca ea să fi contribuit grăitor la asta, însă frumusețea cadoului pe care tu îl poți oferi constă întocmai atât in LIPSA de JUDECATĂ cât și cea de MILĂ. Dă-i un telefon. Amintește-i de ceva ce ați trăit împreună și care ti-a rămas în minte ca un moment plăcut. Vorbește-i despre o emoție pozitivă pe care ați trăit-o cândva, amândoi. Oferă-i loc, un pic de loc, într-o normalitate la care tânjește și pe care nu o mai poate replica pentru că undeva, ceva a scos-o de pe traiectorie și înapoi nu a mai avut puterea să se întoarcă.
S-ar putea să nu aibă reacția cu care ai plecat tu la drum, s-ar putea să regăsești o persoană cu care simți că nu mai ai absolut nimic în comun.
Nu-i nimic.
Persoanele vulnerabile îți pierd naturalețea. E o formă de frică.
Îți garantez că va retrăi ulterior de zeci de ori momentul și se va bucura ca un copil!