Ce ne-a iesit!

Pentru zilele în care nu mergem la serviciu, cel mai des, avem planuri cu cei dragi! Dacă ne ținem sau nu de ele, adesea e legat de felul în care fiecare familie își construiește obiceiul.

Ce știu aproape sigur este că, odată ce timpul liber a trecut, focalizarea pe ”CE NE-A IEȘIT” dispare cu repeziciune, cel mai adesea rămânând câteva “regrete tacite” despre ce nu am reușit sau ce nu a ieșit bine și multe intenții sau griji despre ce urmează, mai cu seamă despre ce a rămas nefăcut, fie la serviciu, fie acasă. Una peste alta, rămân câteva fotografii și, poate, un rezumat scurt făcut pentru un prieten apropiat sau pentru ai noștri părinți.

Astăzi se încheie 5 zile în care am fost înconjurați de cei semnificativi. Vă ÎNCURAJEZ să acordați tot astăzi RĂSTIMP PENTRU A ZUGRĂVI un tablou al acestora în familia voastră.

Sunt câteva lucruri pe care ar fi ideal să le împărtășiți:

– momentul în care fiecare dintre voi a băgat de seamă că este iubit, apreciat, valorizat

– momentul în care fiecare dintre voi a simțit că sunteți un întreg, că sunteți pe bune conectați unii la ceilalți, că vă ascultați, că nu sunteți preocupați de altceva, mai clar, că sunteți acolo, cu totul, cu toții!

– momentul in care ai fi preferat sa faci altceva pentru că, activitatea în care ai fost antrenat a însemnat pentru tine… și aici e loc de mărturisire

Și, nu trebuie să lipsească,

– ce anume nu ai reușit să faci/ care este motivul care te-a oprit să duci la capăt dorința ta

Bineînțeles, opinia fiecărui participant e imperios necesară! 😊 nu se acceptă abțineri!

Astea sunt doar câteva repere. Desigur le puteți nuanța sau modifica în funcție de nevoile voastre.

Și da, asta nu vă ajută doar să fiți mai prezenți în emoțiile celor apropiați, dar este un EXCELENT PRILEJ pentru a construi modalități sănătoase de planificare pentru ai voștri mai mici!

Dacă EU, copil fiind, trăiesc în familia mea MOMENTE REALE în CARE AI MEI MĂ INVITĂ SĂ PLĂNUIESC, SĂ EVALUEZ ȘI SĂ ÎMI PROPUN LUCRURI pe care să le fac în viitor, această modalitate de abordare, INTUITIV, se va oglindi și în relația pe care o am cu INVĂȚAREA și nu numai. Am făcut trimitere exclusiv spre învățare pentru că aproape zilnic, cel puțin în perioada asta, mă întâlnesc cu părinți nemulțumiți de angajamentul copiilor lor!

Nu, nu trebuie să mă credeți. Încercați! Dar, cu răbdare!

#invatamimpreuna

#psihologiasi

psihologa.ro

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *