Ce sunt „grupurile inspiraționale pentru părinți„?

Îmi plac oamenii. Pentru mine înseamnă un izvor nesecat de învățare, iar a pricepe chestii, a le trece prin  mine și a scoate din ele o sevă trebuincioasă e vădit o acțiune cuvenită care mă inspiră.

intalniri de grup
Image by storyset on Freepik

Cu gândul la inspirația-mi izvorâtă din comunicarea de toate felurile m-am decis să sosesc în întâmpinarea părinților preocupați de interacțiunea cu ai lor copii/adolescenți/tineri într-o perioadă specială pentru ei care se numește: anul unui sfârșit de ciclu școlar.  

Le numesc ”Grupuri inspiraționale pentru părinți”  pentru că scopul lor este acela de a experimenta, trăi, înțelege acțiunile, reușitele, limitele, ideile, celorlalți în situații similare cu cea în care te afli și de asemenea, de a pricepe felul în care pot fi decodificate dificultățile tale prin ochii lor. Toate astea se vor desfășura într-un spațiu securizat și vor fi asistate de o persoană specializată să sprijine frământările oamenilor. Mai mult, fiecare întâlnire va avea o tematică anume și o prezentare exemplificată a modului în care specialiști din domeniul psihologiei sau educației îndrumă în urma studiilor și experienței lor.

Astfel, fiecare dintre voi, părinții prezenți, veți avea ocazia de a asculta, audia, povesti, împărtăși, de vă confrunta cu temerile, reușitele, planurile celorlalți și ale voastre văzute prin ochii lor și în sfârșit de a alege ce vi se potrivește, mai specific CE VĂ INSPIRĂ din toată această interacțiune.

Pe scurt, ne vom întâlni (7 – 15 persoane) pentru 2 ore, odată la 2 săptămâni, pe parcursul a 6 – 9 luni, timp în  care vom discuta, vom planifica, vom împărtăși, vom găsi soluții pentru   copii/adolescenți/tineri și părinți aflați într-o situație specială. Urmează un an cu mai multă presiune pe învățare si pe rezultatul final al unui examen pe care copilul/adolescentul trebuie să îl susțină, iar în funcție de acesta va urma un drum pe care și-l dorește. 

Informații explicite despre ”Grupuri inspiraționale pentru părinți” găsiți pe pagina fiecărei categorii de vârstă:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *