Modele

modele
Modele

Imagine de rawpixel pe freepik.com

Desigur că ai momente în care îl avertizezi pe micuțul tău că ceea ce face acum, astăzi, cu responsabilitate, zdravăn, riguros, va fi un fundament bun pentru fiecare mâine și asta îi va asigura o învățare neîntreruptă cu consecințe excelente pentru el și parcursul său educațional.

Acum, întoarce-ți privirea spre tine și găsește cel puțin 3 aspecte, fără a te gândi prea mult, în care tu manifești consecvență și responsabilitate pentru ca viața ta să fie mai bună în fiecare zi și pentru cât mai mult timp. Pot să îți dau câteva exemple: faci sport cu consecvență pentru ca viața ta (dacă ai norocul să fie lungă) să fie și lipsită de limitări, citești adesea pentru că asta stimulează creierul, îl păstrează activ, îmbogățește vocabularul, ai o pasiune pe care o alimentezi cel puțin săptămânal si o împărtășești cu cei apropiați, ai un prieten bun căruia îi acorzi din timpul și energia ta și găsești momente să scoți în evidență beneficiile prietenii și de ce nu și limitările ei (dacă este cazul).

Paragraful de mai sus este despre ”EXEMPLUL PERSONAL” și greutatea pe care îl are atunci când îi vorbești copilului tău despre ce însemnă consecvență, responsabilitate și învățare. Fără a fi conștient de ce oferi la nivel de ”imagine a acțiunilor tale în ochii celor mici” doar ”ce spui” are greutatea unui fulg rață, dintr-acela din pilotele calitative! 😊

Menține-ți curiozitatea cu privire la ce vom face la ”grupurile inspiraționale pentru părinți”. Vom analiza împreună care este valoarea noastră pentru cei pentru care ne privesc ca pe modele de urmat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *