Reparatii (2)

Perspectivă asupra REPARAȚIILOR – părinți și copii – partea a IIa

E mau ușor să identificați felul în care reacționați, vă implicați, luați decizii, le mențineți sau îi antrenați pe ceilalți, în astfel de istorisiri!

E felul meu de a încerca să vă aduc mai aproape de o privire mai obiectivă asupra relației cu ai voștri copii. Desigur nu e potrivit pentru toți. Eu ma adresez părinților care au răbdare să priceapă lucrurile în tihnă! 🙂

Mașina de spălat e stricată.

Asta e o istorie un pic mai greu de suportat decât cea cu pantofii.

Chemi persoana potrivită pentru astfel de operațiuni. Ea face o evaluare, concluzionează de unde vine consecința care te încurcă pe tine și te face să afirmi că mașina are o defecțiune. Apoi, atunci sau în zilele următoare, face reparația, eventual schimbă niște piese și îți explică ce trebuie să eviți pentru a nu mai ajunge în situații similare. Ba, mai mult, te previne și în legătură cu alte defecțiuni care pot apărea dacă nu acorzi atenție unor aspecte.

Tu, pricepi cum stau lucrurile și apoi gândurile îți zboară la situații din trecut în care ceilalți care au utilizat-o ar fi putut face o mișcare greșită și pe cale de consecință, iată, mașina a cedat.

Sau, desigur, apa, detergentul, calcarul, faptul ca nu a fost curățată cu consecventă, faptul că au fost puse prea multe sau prea puține lucruri, ca au fost prea mult lăsate după încheierea programului, că a fost oprită în timpul funcționării, o grămadă de lucruri pe care TU, poate ai anticipat că nu trebuie să le faceți, ba chiar ai și verbalizat asta, dar….Pfff, cât mai poți și tu spune și ALȚII să nu te bage în seamă!?!

***dacă începi să te identifici cu povestea înseamnă că ai toate șansele să fii “un părinte conectat la rolul lui”!

Urmează o săptămână, o lună, două în care acorzi mai multă grijă indicațiilor oferite, te ții de cei din casă care o pun în funcțiune, în afară de tine, apoi, nu mai ai energie pentru asta și totul reintră in ”normalitatea voastră”.

Da, în continuare este un preambul la ”cum se repară copiii” și da, verbul “a repara” nu e ales întâmplător.

Mâine povestim despre medici și implicarea ta în însănătoșirea copilului.

Fii aici!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *