Perspectivă asupra REPARAȚIILOR – părinți să copii – partea aIIIa
Conștientizează-ți reacțiile și comportamentul atunci când al tău copil este bolnăvior, dar ȘI DUPĂ CE SE FACE BINE!
Copilul este bolnăvior.
Asta înseamnă consultarea unui medic. Ești implicat, îngrijorat, dispus să faci orice ca lucrurile să reintre în normal. Orice vârstă ar avea copilul, până când devine adult ești cu el în cabinetul medical. Cumperi tratamentul, execuți sau supraveghezi ca el să se desfășoare cu strictețe. În plus, dacă este vorba despre schimbarea alimentației sau alte îndeletniciri pentru o viață mai sănătoasă, mișcare, somn, interacțiunea cu ceilalți ai grijă ca acestea să fie respectat cel puțin până ce tratamentul s-a încheiat și medicul, la control, a întărit că îngrijorarea a dispărut, de acum înainte rămânând doar preocuparea pentru viață sănătoasă. Eh, dincolo de medicație și dispariția unei amenințări însoțite de durere și stare de disconfort, menținerea protocolului de formare a unor obiceiuri sănătoase se spulberă puțin câte puțin. Uneori, chiar dacă se păstrează un obicei sănătos, el va fi viciat de alte obișnuințe nesănătoase, mai profund întipărite în memoria comportamentală, de alte alegeri nepotrivite sau de influența negativă a celor neinteresați de preocupările tale.
Una peste alta pe termen scurt avem energie să menținem medicația sau alegeri orientate spre o stare de bine. Însă, pe termen lung, faptul că durerea, urgența, sperietura dispar, o parte din obiceiurile nesănătoase, mai adânc înțelenite le copleșesc pe cele exersate atât de puțin timp.
Da, și povestea asta este tot un preambul despre REPARAREA COPILULUI! Urmărește-mă în continuare și ai să vezi pe propria piele că priceperea care se întipărește în timp e mai greu de neglijat decât informațiile care vin explicit, sintetizat, rapid și adesea se pierd cu aceeași viteză pentru că le lipsește timpul de așezare.