Psideea – Grupuri inspiraționale pentru părinți

Psideea grupuri inspiraționale pentru părinți este o idee izvorâtă din foarte multele contacte pe care le-am avut de-a lungul timpului cu părinți cu copii la vârste cheie, momente de care depinde felul în care viitorul lor va evolua.

Le numesc ”Grupuri inspiraționale pentru părinți” pentru că scopul lor este acela de a experimenta, trăi, înțelege acțiunile, reușitele, limitele, ideile, celorlalți în situații similare cu cea în care te afli și de asemenea, de a pricepe felul în care pot fi decodificate dificultățile tale prin ochii lor. Toate astea se vor desfășura într-un spațiu securizat și vor fi asistate de o persoană specializată să sprijine frământările oamenilor. Mai mult, fiecare întâlnire va avea o tematică anume și o prezentare exemplificată a modului în care specialiști din domeniul psihologiei sau educației îndrumă în urma studiilor și experienței lor.

Psideea grupuri inspirationale
Grupuri de suport

Astfel, fiecare dintre voi, părinții prezenți, veți avea ocazia de a asculta, audia, povesti, împărtăși, de vă confrunta cu temerile, reușitele, planurile celorlalți și ale voastre văzute prin ochii lor și în sfârșit de a alege ce vi se potrivește, mai specific CE VĂ INSPIRĂ din toată această interacțiune.Pe scurt, ne vom întâlni (7 – 15 persoane) pentru 2 ore, odată la 2 săptămâni, pe parcursul a 6 – 9 luni, timp în care vom discuta, vom planifica, vom împărtăși, vom găsi soluții pentru copii/adolescenți/tineri și părinți aflați într-o situație specială. Urmează un an cu mai multă presiune pe învățare si pe rezultatul final al unui examen pe care copilul/adolescentul trebuie să îl susțină, iar în funcție de acesta va urma un drum pe care și-l dorește. 

Detalii găsiți pe paginile specifice fiecarei categorii de vârstă ale copiilor / adolescenților / tinerilor :

Grupuri inspiraționale pentru părinții copiilor în clasa a IV-a

Grupuri inspiraționale pentru părinții adolescenților în clasa a VIII-a

Grupuri inspiraționale pentru părinții tinerilor în clasa a XII-a