Un click distanta

Mare parte dintre întrebările care ne frământă și care adesea încep cu “de ce”, intuitiv, le analizam pe baza experiențelor trăite anterior de noi, sau de cei apropiați nouă.

Întrebarea este, cum te poate ajuta experiența mamei, a prietenelor ei, sau chiar a surorii tale cu 10 ani mai mare, când TU te simți ”la pământ” pentru că fostul tău iubit, apare acum pe rețelele de socializare, la jumătate de an de la despărțirea voastră, făcând chestiuni pe care și tu ți le-ai fi dorit dar în relația voastră nu au existat.

Mai simplu. Fostul tău iubit cutreieră munții cu actuala lui prietenă, e clar că sunt încântați amândoi, îl știi cum arată când e îndrăgostit, și la toate astea TU ai un acces nelimitat. Va să zică, la orice oră îi poți vedea fotografii și filmulețe în care exprimă bucurie, energie, încântare când TU te simți nefericită și nu ai reușit să te împaci cu ideea că relația voastră s-a încheiat.

Revin, cum poate experiența celor care te susțin de obicei să își facă loc aici, când ei/ele, nu au trăit asta, nu pentru că asta nu s-a întâmplat ci pentru că dovadă stării de bine a fostului partener nu putea fi accesată decât din niște povești relatate de cineva care auzise de la altcineva sau din vreo poză făcută la fotograf în care toată lumea era aliniată într-o poziție dezirabilă!

Păi, lucrurile evoluează și avem nevoie de soluții noi pentru a ieși din dificultăți care sunt asociate beneficiilor pe care le aduce tehnologia în viața noastră.

Crezi că dacă pe ecranul telefonului tău va rula la nesfârșit imaginea mulțumirii lui în relație cu altcineva, asta te va ajuta ”să îți intre bine în cap că între voi s-a terminat sau dimpotrivă?”.

Oare interacțiunea permanentă cu aceste imagini care te fac să îi simți emoțiile și să retrăiești astfel bucurii ale voastre de cândva și implicit supărarea, furia, tristețea, nefericirea de astăzi, ce repercusiuni vor avea asupra vieții tale interioare?

Da, provocările ”un click distanță” trebuie tratate cu grijă!

Tu știi când devine copleșitor și în acel moment este de dorit să ceri sprijin. E o idee mult mai bună decât sa înduri!

Inspirația la ce ți-am povestit astăzi a fost o clientă care a suferit mult înainte de a își lua inima în dinți și a-și îngădui să caute ajutorul!

psihologa.ro

#invatamimpreuna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *