Copiii cel puțin, uneori chiar și părinții, în timpul anului școlar visează cu ochii deschiși la zilele de vacanță! Mai cu seamă la vacanța mare. Speranța este că atunci va fi liniște, vor curge râuri de lapte și miere, toată lumea va fi mega fericită.
– Copii pentru că nu mai sunt evaluați la școală, că nu mai au teme de făcut, că nu mai sunt ”cercetați” cum merg lucrurile cu învățatul, unde mai sunt cu materia, ce mai au de pregătit, cum au fost evaluați
– Părinții pentru că, pentru un timp, nu mai trebuie să se focalizeze pe teme, pe progres pe ce mai apare neprevăzut când este vorba despre educație.
Acum, la nici o lună de când vacanța a început, mici sau chiar mari dificultăți în gestionarea relațiilor părinte – copil încep să își scoată colțișorii.
În mare, copiii sunt ”plictisiți” și stau foarte multe ore online, iar părinții sunt nemulțumiți că ai lor nu găsesc lucruri de făcut care să le desăvârșească educația și că ”pierd foarte mult timp aiurea”.
Timpul pierdut este o mare problemă pentru părinți care, odată cu vârsta și multiple responsabilități, îi schimbă valoarea. Pentru copii este ”atât de mult timp” pentru orice. Asta e o premisă ”cel puțin suficientă” pentru ca explicațiile care îi urmează să nu cântărească deloc la fel pentru cei 2 actori implicați în controversă.
Dincolo de asta e semnificativ să înțelegi TU, părinte fiind, că al tău copil trebuie să fie inspirat de către tine în primul rând, pentru a dezvolta obiceiuri sănătoase.
P.S. Dacă ești interesat să împărtășim despre percepția timpului, vacantă, plictiseală și exemplul personal, poți să te înscrii accesând link-ul din primul comentariu. În curând voi ține un workshop online despre asta!