Povestea unui borcănaș cu bunătăți

Borcănaș cu bunătăți
Image by Freepik on freepik.co

A fost odată, chiar și la noi în frigider, un borcănaș cu bunătăți din regnul borcănașelor rânduite cu grijă si așteptate cu nerăbdare la masă.
Conținutul lui era săvârșit cu mare grijă de o ființă tare iubitoare, care atunci când l-a gătit l-a investit cu puteri oblojitoare precum: ingrediente zdravene, condimente potrivite, gust desăvârșit, consistență prietenoasă.
Dar ce sa vezi, Gogu, borcănașul din frigiderul nostru după ce a fost început, gustat, lăudat și pus înapoi pentru a rămâne încă o porție delicioasă pentru familie și cu o altă ocazie specială, el a catadicsit să se pitească după alți confrați pentru a fi sigur că al lui conținut va rămâne cât mai mult acolo, neîntinat. A făcut el ce a făcut, a dres el cum a dres și a ajuns să fie împins în ultimul rând. S-a ascuns atât de bine, de luni de zile nu a mai văzut lumina zilei și nici pomeneală ca cineva să îi dea binețe.
Ce credeți că s-a întâmplat cu conținutul lui Gogu plămădit cu grijă și binecuvântat cu puteri oblojitoare?
S-a prăpădit. Pe zi ce trecea ingredientele își pierdeau proprietățile, până ce Balaurul rău al Mucegaiului a început de sus să îi pătrundă prin vine.
Când în sfârșit, un membru al familiei a dat de el nu mai era de niciun folos! ☹Gogu și-a găsit locul la gunoi. Ba, mai mult decât atât, era așa de scârbos ce avea înăuntru, încât nici nu s-a mai sinchisit nimeni să îl golească pentru a-l pune la reciclat. S-a pierdut aproape pentru totdeauna. Doar o minune îl mai poate salva și să ajungă din nou în mâna vreunei gospodine dibace.

Asta e povestea lui Gogu!

Ascuns in spate

Image by katemangostar on freepik.com


Crezi că oamenii pot ajunge în situații similare cu cea a lui?
Adică, se poate ca un copil înzestrat cu calități iscusite strașnic de creatorul lui, să decidă că nu e îndeajuns de pregătit să se ofere celorlalți, să se facă folositor atât sieși cât și lumii, și să se ASCUNDĂ?
Consideri că, odată ascuns neavând cu și în fața cui să își exerseze calitățile, rând pe rând acestea ar putea fi cuprinse de Balaurii Deznădejdii, Fricii, Incapacității de a te descoperi în fața celorlalți si astfel, copilașul nostru să își piardă încrederea în el și în tot ce ar putea face din abilitățile, talentele, emoțiile pe care le deține?
Dacă și răspunsul tău este da, Gogule mic, nu lăsa nicio zi să treacă fără să faci în față oricâți pași ieri ai simțit să faci înapoi. Astfel vei avea cel puțin un moment în care vei fi la vedere.
Iar tu, deținător de Gogu, tine-l aproape. Nu lăsa să treacă nicio zi fără să te înfrupți din plămădeli ale mințișoarei lui. Așa vei ști când e momentul în care vreun ”balaur” cu îndoială, frică, neîncredere îl bântuie și vei fi acolo pentru ca împreună, părinți și copiii, să îi veniți de hac.

Fericit

Image by jcomp on freepik.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *